If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Момчета, благодаря ви за информацията. За момента се спирам на Selenia Racing 10W60. Намерих го от директен вносител за България, а и цената е значително по-добра от тази на Castrol Edge 10W60. Като го сменя, ще дам коментари.
Аз пък много се чудя защо тия италянски коли ги карате с немски масла..............
Аз пък да ти кажа .. та да не се чудиш .. карах доста време със рейсинга на Селения. Карах и с Аджип. Ми Селенията за мен лично е гола вода. Аджипа е 150 пъти по-добро. Щом има осезаема разлика в звука на мотора. Селения карах 3 години от 2006 до 2009. После 1 с Аджип и като сипах Аджипа видех къде е "ключа за бараката". Специално за Еджа на Кастрол бех скептично настроен. Но почетох доста, събрах инфо от хора, които го ползват и сипах .. пък намерих и истинско. Мнението си е мое, но в колите ми друго освен Едж на тоя етап нема да сложа.
Относно цената на Кастрола мисля не е определяща ако говорим за качество. Не бих икономисал 50 лв примерно.
А някои колеги тук карат и с Мобил .. и чувам добри отзиви и за него.
164-та както и Астрата ги карам с Мобил вече много километри и няма нямам никакви забележки за маслото. На 164-та при пъно натоварване на мотора и то дълго време при доста висока температура на маслото държи високо налягане.Някои масла 10в40 стават на чорба при тези условия( понеспоред манометъра на таблото).
Аз пък да ти кажа .. та да не се чудиш .. карах доста време със рейсинга на Селения. Карах и с Аджип. Ми Селенията за мен лично е гола вода. Аджипа е 150 пъти по-добро. Щом има осезаема разлика в звука на мотора.
и аз си вадя едни такива изводи за селения 10в40 20к ар и аджип синт 2000.
имах купен синтетик Gastrol EDGE 10W-40 , от продадената кола сега съм с него масло, В резерва чака
Mobil 1 10W-60 синтетик , за стари ,за коли с над 100000 мили км . За Mobil 1 знам че е +++ масло
имах купен синтетик Gastrol EDGE 10W-40 , от продадената кола сега съм с него масло, В резерва чака
Mobil 1 10W-60 синтетик , за стари ,за коли с над 100000 мили км . За Mobil 1 знам че е +++ масло
Мойта баба я карах над 10 000 мили с тоя Мобил и издържа. Знам, предобрил съм я 2 пъти над нормалните 8000км. Сега е с eni i-Ride 10w-60 и пак наближава смяна. Естествено аз пак се изпускам и вече минах 8000 мили, но още няма грижи мотора.... надявам се
Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Comment